Eens even kijken waar ik nu sta.

Deze week vroeg mijn man tussen neus en lippen door wie er precies de regie had in mijn onderneming. Ik besefte me dat ik wederom weer even in de valkuil ben gestapt dat ik me heb iets teveel heb laten leiden door ieders goedbedoelde en welgemeende adviezen. Hoe hardnekkig is de neiging tot ‘pleasen’ toch. In plaats van bezig zijn met wat ik zelf wil doen was ik weer bezig met de mening van anderen.

DUS

Maakte ik voor mezelf een overzicht van alle prachtige dingen die ik nu doe binnen mijn eigen onderneming. Waarvoor was ik ook alweer begonnen met mijn eigen bedrijf….

‘Psychologiepraktijk de Paardenkamer’

De prachtige praktijk waarin ik en mijn collega Kim de Groot kinderen versterken. We zoeken met hen naar manieren om te dealen met de problemen die zij ervaren en laten hen hun eigen kracht vinden.

Onze IJslandse paarden helpen de kinderen hun eigen gedrag herkennen en direct leren ze wat het effect is wanneer ze het anders doen. De paarden hebben geen oordeel en geven direct aan je terug wat ze er van vinden.

En wat hebben we een waardevolle samenwerking met onder andere de POH GGZ jeugd van Vicino, Fourzorg, Esther Rutte van praktijk Groei en Bloei en Hanneke Benschop van praktijk Eigenwijzer. Hierdoor kunnen we voor veel kinderen een zo compleet mogelijk aanbod organiseren samen maar op onze eigen manier.


‘Hanneke van der Molen, gedragsexpert voor individuen’

Hier geef ik masterclasses gericht op het aangaan van wezenlijke gedragsverandering en begeleid ik volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik werk met mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een dieper inzicht in zichzelf, die echt willen investeren in hun eigen ontwikkeling, zich niet afhankelijk opstellen van de zorgverzekeraar en die snappen dat je het proces met jezelf moet aangaan om verder te kunnen komen.

Dit doe ik online en live, samen met mijn paarden en met alles wat ik verder nog in mijn rugzak heb zitten (EMDR, EQ fit, mindfulness, CGT). De paarden dringen altijd direct door tot de kern. Als geen ander weten ze daar te drukken waar de aandacht moet zijn.

 

DE CONCLUSIE

Ik geloof in krachtige trajecten afgestemd op de mens in kwestie, groot of klein. En nog belangrijker Ik geloof in mezelf!

Laat een reactie achter