Daar was hij weer…

Afgelopen weken kende voor mij roerige tijden. Ik zat niet goed in mijn vel en lange tijd kon ik de vinger niet leggen op wat er nu eigenlijk aan de hand was. Ik verzandde in inactiviteit, somberheid en had geen enkele energie meer over. Ook lichamelijke klachten kwelden me al langere tijd.

Hoe bijzonder is het dat ook al krijgen we allerlei signalen zowel van onze geest als van ons lijf dat we dit als mensen stelselmatig weten te negeren en proberen te verklaren door allerlei smoesjes bijvoorbeeld de tijd van het jaar, een teveel aan onjuiste voeding etc.

Natuurlijk beweer ik niet dit soort zaken niet van invloed kunnen zijn op hoe we ons voelen, maar in mijn geval was er eigenlijk iets heel anders aan de hand. Bij alle keuzes die je maakt volgen consequenties van diezelfde keuzes. En niet alle gevolgen van een keuze zijn op voorhand te overzien. Je handelt naar eer en geweten, maar soms gaan dingen dan een kant op die je niet had voorzien.

Hanneke van der Molen BlogZo besefte ik me uiteindelijk door stil te staan, terug te kijken en daarna weer vooruit dat ik een aantal zaken binnen mijn bedrijf anders zou moeten inrichten wilde ik er een gezonde onderneming van maken.

Dit had als gevolg dat ik ook een aantal keuzes heb moeten maken die ik heel moeilijk vond en waarbij ik heel wat gesprekken met mezelf heb gevoerd of dit toch niet anders kon. Ik was vergeten om in mijn bedrijf voor mezelf te kiezen en was beland in een positie waarin ik in een oud en mij zeer bekend patroon terecht kwam. Eentje waarin ik vooral bezig was met de ander maar waar ik zelf geen enkele energie meer uit haalde.

Een belangrijke les voor mij de afgelopen weken was dat je uiteindelijk alleen de regie over je leven en je bedrijf kunt nemen als je ook bereid bent om daarnaar te handelen. Je hierbij niet laten leiden door de angst die je voelt of door de oude patronen die ook bij mij soms nog steeds de kop op steken.

Laat een reactie achter