Je hebt goede voornemens. Nu ga je het echt anders doen. Je hebt al bedacht hoe je het gaat aanpakken en alle voors en tegens afgewogen. Beren op de weg gezien en weer afgeschoten.
Vorige week mocht ik zelf ervaren waardoor het komt dat je dingen misschien wel graag anders zou willen maar niet goed weet hoe je dit dan moet aanpakken.
Ik deed mee aan een kennismakingssessie voor de opleiding EQ fit.
Deze methode is erop gericht onder andere ook het lichaam te leren het anders te doen. In plaats van alleen het hoofd hierbij te belichten dat allerlei mooi nieuw gedrag echt goed kan bedenken.
Ik heb me enorm verbaasd over de inzichten die het me bracht en vooral hoe ik aan mezelf merkte deze afgelopen week dat het makkelijker werd om nieuw gedrag te laten zien zonder dat ik daar heel hard voor moest ‘denken’. Het leek bijna vanzelf te gaan.
Deze opleiding gaat een enorm waardevolle aanvulling zijn in alle trajecten die we hebben zowel voor de kinderen bij de Paardenkamer als voor de volwassenen bij Hanneke van der Molen, gedragsexpert voor individuen.
Ik geloof in de balans tussen lichaam en geest en heb hiermee nog meer tools in mijn rugzak om anderen te leren niet alleen anders te denken maar ook het lichaam hierin zijn verhaal te laten vertellen.

Laat een reactie achter