Afbeelding kan het volgende bevatten: gras, buiten en natuur

Woensdag 18 september 2019

Daar zit ik dan. Op de bank in mijn achtertuin, uitkijkend op de ruisende rietkraag in de sloot die aan mijn tuin grenst.

Wie had dat kunnen denken een jaar geleden dat een verhuizing me zoveel zou brengen.
Soms weet je bij het maken van een keuze half niet hoe goed het voor je zal uitpakken.

Daar zit ik dan, een bloeiende kinderpraktijk rijker waarin we zoveel kinderen helpen om te leren gaan met wat ze voelen, denken en willen.

Een tweede bedrijfstak opgezet waarin persoonlijke groei en ontwikkeling voor volwassenen en teams centraal staat.

Thuis kunnen zijn voor mijn kinderen wanneer dat nodig is.

Dat klinkt natuurlijk heel mooi, maar natuurlijk gaan dit soort veranderingen in je leven niet over één nacht ijs. Zo waren er genoeg beren op de weg, die heel hard hun best deden ook mij tegen te houden.

Ik hoor mezelf nog zo zeggen tegen mezelf, zou je dat nou wel allemaal tegelijk doen, met jouw verleden en kwetsbaarheid.
Gelukkig was er ook de andere kant die zei: Ga het doen, als je doet wat je gevoel je ingeeft dan lukt het wel.

En ondanks of dankzij al deze innerspeech duurde het al met al nog een beste tijd voor ik helemaal durfde te kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. En wat had ik het slecht de eerste weken waarin een continue staat van paniek zich van mij meester maakte. Gelukkig had ik een coach die mij vertelde dat dit allemaal bij het proces hoorde. Een befaamde uitspraak die zij toen had is me daarin bij gebleven: Stretch it, don’t Stress it
Stap uit je comfortzone, maar maak de stappen ook maar zo groot dat ze voor jou hanteerbaar blijven.

Dus nee je hoeft niet gelijk de Himalaya te beklimmen. En nee je hoeft ook niet direct ontslag te nemen, te gaan scheiden of andere rigoreuze stappen te ondernemen. Verandering of je patronen doorbreken is een proces waarin je allerlei stadia doorloopt van inzicht krijgen, voelen waar je heen wil, moed zien te vinden en daadwerkelijk de sprong wagen, terugvallen, opstaan en weer doorgaan.

Daag jezelf eens uit om deze week 1 dingetje te veranderen aan één van jouw patronen. En voer deze handeling eens uit met alle aandacht die je in je hebt. En ook als je afdwaalt tijdens dit proces, wees niet te streng voor jezelf, maar kom dan weer terug bij wat je aan het doen was.

Ik ben benieuwd wat je merkt of opvalt.....

Mocht je interesse hebben in wat ik voor jou zou kunnen betekenen op het gebied van gedragsverandering of het doorbreken van vastzittende patronen neem dan contact op voor een vrijblijvend 1 op 1 gesprek.

info@hannekevandermolen.nl
06-49923656

Laat een reactie achter