Niet zo lang geleden keek ik met mijn dochter naar Frozen2. In deze film hoorde ik het lied ‘Into the Unknown’

Voor mij gaat dit lied over het onbekende pad waarvan we niet weten waar het heen gaat. Er is maar weinig dat zeker is in het leven. Een geboortedatum, hoe mijn moeder heet, dat ik ben geboren en ook weer dood ga, dat zijn dingen die zeker zijn. Alle andere dingen zijn en blijven onzeker.

Hoe ga je om met dingen die niet zeker zijn of niet duidelijk. Ben jij flexibel en beweeg je mee. Of raak je juist van streek wanneer de dingen anders gaan dan je had gehoopt of verwacht.

Wij mensen hebben een groot aanpassingsvermogen, maar brengt dit vermogen ons ook dat wat we zoeken in ons leven. Soms ben je wel eens een tijdje verdwaalt. Wat helpt jou dan om die ‘onbekende’ weg weer terug te vinden.

Ben jij ook verdwaald en weet je niet meer welk pad je op wil. Ik leer graag welke stappen nodig zijn om je eigen kompas weer te vinden.

Laat een reactie achter