Op maandag schrijf ik een blog. Dit heb ik met mezelf afgesproken. Hoe komt het dan toch dat iedere keer wanneer ik hieraan ga beginnen het me over het geheel genomen aan inspiratie ontbreekt.

Hoe komt het dat wanneer er iets MOET gebeuren mijn geest in staking gaat. Dit kan komen doordat je de neiging hebt om je geest vast te zetten. De zogenaamde fixed mindset. Deze manier van denken doelt erop dat wanneer iets niet direct lukt de poging ook direct definitief wordt afgeschreven. Het is dus zwart of wit. Een grijs middengebied komt er niet aan te pas.

Het tegenovergesteld hiervan is de growth mindset. Deze manier van denken en omgaan met moeilijke of nieuwe dingen maakt dat je open staat voor verandering. Deze mindset betekent vooral dat je wil proberen om dingen anders aan te pakken dan je gewend bent of was.

Stapje voor Stapje naar meer Leiderschap over jouw Leven

De volgende punten kunnen je daar misschien mee helpen.

  • Wees aardig voor jezelf. Het heeft geen zin om jezelf af te straffen telkens wanneer iets niet lukt.
  • Kijk regelmatig terug. Kijk dan terug op eerder ondernomen acties, wat is er gelukt? Wat nog niet? Wat zou je nog meer kunnen proberen?
  • Begin met een kleine stap. Wanneer je bijvoorbeeld je eetgewoonte wil veranderen kun je niet van jezelf verwachten dat je in één keer naar een volledige andere lifestyle over kunt stappen. Begin eens met twee avonden in de week niet meer snoepen na het avond eten
  • Maak je eigen succes. Start met iets dat voor jou veel waarde heeft en begin hier mee. Zo schrijf ik nu toch deze blog. En ook al is hij misschien niet perfect, deze stap heb ik toch maar weer genomen vandaag!

Wat kan jij vandaag nog niet en wil je wel gaan doen? Wat is jouw volgende stap?

 

Laat een reactie achter