De afgelopen weken had ik het gevoel dat ik werd ingehaald door mijn eigen bedrijf.

Een eigen onderneming vind ik één van mijn mooiste leerprocessen tot nu toe. Niet alleen praktisch gezien wat er allemaal bij komt kijken om een eigen bedrijf op te zetten is belangrijk. Vooral het kiezen van de juiste richting en bijsturen wanneer het nodig is,  was zeker de afgelopen maanden een belangrijk thema voor mij.

Vandaag zei ik tegen mijn businesscoach nog dat het meest essentiële onderdeel van het voeren van mijn eigen bedrijf is het bezinnen op de te maken stappen. Net zoals ik de deelnemers leer van mijn programma’s, workshops en masterclasses. Ik pas hierin onder andere een methode toe die ik leerde van één van mijn leermeesters Hilde Bolt. Zij schreef het boek Get your Guts en hierin legt zij uit hoe belangrijk het is om te leren luisteren naar je intuïtie. Leer luisteren naar je eigen wensen en verlangens.

Mijn eigen visie hierbij is dat het naast het volgen van je intuïtie ook draait om het vertragen van je reactie.  Waar zit jouw energie? Waar ga jij op aan? Neem je voldoende tijd om een keus echt te laten bezinken of zit je net als ik regelmatig in een reactief patroon waarin je terugvalt op ‘oud’ gedrag?

Bijvoorbeeld wanneer ik praat over wet- en regelgeving rondom contracten bij gemeenten of zorgverzekeraars, vergoede zorg,  administratieve lasten en het opstellen van eindafrekeningen dan voel ik de energie letterlijk uit mijzelf wegtrekken.

Praat ik over op welke manier ik individuen en teams leer hoe ze zowel mentaal als fysiek sterker kunnen worden door op een nieuwe manier keuzes te maken en ze in hun lijf te leren voelen welke keuze welk effect op hen heeft. Dat proces van bewustwording hoort wat mij betreft bij de algemene ontwikkeling van ieder persoon.

Dit is één van de redenen waarom ik ervoor kies om te werken met een ambitieuze doelgroep van mensen die zichzelf willen uitdagen en hun persoonlijke ontwikkelingsproces willen aangaan. Die in zichzelf willen investeren en die het belang zien van het uitbreiden van je palet van vaardigheden. Daar zit nou mijn energie en ga ik van AAN!!

Laat een reactie achter