Ik spreek geregeld mensen die vastlopen in hun werk. Ze blijven vasthouden aan een baan waar ze ongelukkig van worden of hebben al vele banen gehad waarin ze niet gevonden hebben wat ze zochten.

Feit is dat velen van ons nu eenmaal een groot deel van hun tijd doorbrengen op hun werk. En hoe fijn zou het zijn om deze tijd dan in ieder geval te spenderen aan dingen waar jij je fijn bij voelt en waar je voldoening uit haalt.

En natuurlijk geen enkele baan is altijd leuk. Maar wat zijn de redenen die mensen hebben om te blijven hangen in een situatie waarin ze ongelukkig zijn. Dit kan zijn de financiële kant, er moet een gezin onderhouden worden. Of angst voor het onbekende, dit bedrijf en mijn collega’s ken ik, je weet nooit wat je terugkrijgt bij een nieuwe werkgever.

De consequenties van blijven in een situatie waarin je niet tevreden bent zijn groot. Je raakt opgebrand, ongeïnspireerd, wordt ziek, krijgt relatieproblemen of komt niet meer tot acties op andere levensgebieden.

Hierin is angst een slechte raadgever. Ik leg aan klanten uit dat voordat je kan komen tot een verandering bij jezelf je eerst die enorme berg moet beklimmen en over de top heen moet kijken. Regelmatig zul je misstappen en weer een stukje terug belanden op diezelfde berg. Opnieuw moed verzamelen om door te lopen hoort hier dan ook bij.

En wanneer je dan over die berg heen bent en hebt gezien wat er aan de andere kant ligt moet je er ook nog voor zorgen dat je hiernaar gaat handelen.

Wat je nodig hebt om voldoende MOED te verzamelen om te bewegen is de juiste mindset.

Belemmerende overtuigingen staan je in de weg om te handelen. Wat als ik minder ga verdienen in een nieuwe baan, behoud ik hetzelfde niveau van zelfstandigheid als dat ik nu heb, zou ik wel matchen met nieuwe collega’s.

Wat is een verandering je WAARD? Grote keuzes maak je meestal niet direct. Kijk naar het gehele proces dat je hierbij doorloopt. Dit begint met voelen en nadenken over mogelijke opties. Spreek uit waar je naar verlangt. Plant een zaadje bij jezelf: Wat zou je graag willen veranderen op het gebied van werk. En heb VERTROUWEN dat dit op je pad komt.

Hier nog een mooi artikel over wanneer je weet dat het tijd is voor verandering.

https://www.inspirerendleven.nl/5-aanwijzingen-dat-het-tijd-is-voor-verandering/

 

 

Laat een reactie achter