Vanaf het sluiten van de scholen en het invoeren van alle maatregelen merkte ik bij mezelf als eerste reactie een terugtrekkende beweging.
Ik zag mijn praktijk in mijn hoofd ten onder gaan en alles wat ik de afgelopen drie jaar heb opgebouwd verdwijnen.
De paniek was daar, die oude bekende. Mijn omgeving begon zich zorgen te maken en daarmee hadden we gezamenlijk ons oude patroon hervat.

Terugtrekkende beweging

Wat er daarna gebeurde is de reden dat ik dit verhaal opschrijf. Ik heb geleerd dat ik het op dit soort momenten nodig heb om inderdaad eerst die terugtrekkende beweging te maken. Mijn bedje op zolder opgemaakt samen met mijn kopje kamillethee om de slapeloze nachten tegemoet te gaan. En inderdaad na een aantal slechte nachten met veel gepieker was ik in staat om de draad weer op te pakken en weer te bewegen naar oplossingen en mogelijkheden.
Een van de belangrijkste onderdelen van dit proces en hetgeen ik mijn klanten leer is om met mildheid te kijken naar je eigen proces en patronen. Je kunt pas bewegen als je niet wordt vastgehouden door je eigen hoge eisen.
Worden in deze periode ook jouw patronen uitvergroot en wil je net als ik de keus maken een andere beweging te maken.
Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek waarin we kijken of ik je hierbij kan helpen.

Laat een reactie achter